Att välja reklambanderoll


Banderoller med tryck

Reklambanderoller är ett av de mest effektiva sätten att dra uppmärksamhet till sitt företag. Det finns många företag i Sverige där företagsbilden är viktig, och därför använder de utomhusreklam. Banderoller är stora, de är placerade på centrumgator och det betyder att ett maximalt antal potentiella klienter kommer att få information om företagen, deras produkt och framtida kampanjer.

 

Banderoll är en väv tillverkad av speciellt material med information som är utskriven i storformat. För att producera reklambanderoller använder vi olika typer av väderbeständig banderollväv av hög kvalitet. Banderollväven innehåller alltid polymerer.

 

Miljön påverkar både banderollväven och färgerna. Trycket på banderollväven är gjort med UV-beständiga solventfärger, då hålls trycket färgstarkt längre.

 

  1. Reklamtavlor kan man ofta se längs trafikerade huvudvägar. De har en konstruktion där banderollväv är faststpänd på en ram som är placerad på ett hållfast stativ. Det är en fördel att företagets representanter själva kan välja placering på tavlan.

  2. Banderoller monteras med spännstroppar över trafikområden eller på gågator där mycket folk passerar. De trycks upp till 30 meter långa och upp till 1.2 meter höga. Man lägger märke till information mitt i trafikflödet.Därför ansesbanderoller som den mest effektiva formen av reklam, speciellt när det gäller nya produkter och tjänster.

  3. Fasadvepor är placerade på fasader eller sidoväggar utan fönster. Deras storlek begränsas bara med fasadens yta. Det finns några olika sätt att montera vepor. Oftast används nätbanderoll i stället för banderollväv för att det är lättare för byggnadens konstruktionsram.

 

För att välja rätt tryckkvalitet ska man tänka på var produkten ska användas. Om banderollen ska finnas inomhus, är högkvalitetstryck ett bättre alternativ, medan utomhusreklam trycks i standardkvalitet.

 

Standard tryckkvalitet är det populäraste sättet att trycka på när det gäller PVC banderollväv. Tack vare solvent som finns i färgen, fäster färgen jutmärkt på materialet. t. Då håller färgen bra och behåller sina färger llängre. Trycket håller mycket längre även i starkt solljus och den är vattenbeständig. Solventtryck kan lukta något i början, vilket är till en liten nackdel, därför passar den bäst utomhus eller i större ventilerade utrymmen. Lukten försvinner efter ett tag. Det finns också en viss skillnad mellan tryck i standardkvalitet och tryck av fotografisk kvalitet.

 

I hög tryckkvalitet trycks materialet med ecosolvent färg som inte luktar. Bildens kvalitet är nära fotografisk kvalitet. Denna metod passar bäst inomhus och där man ska titta på bilden från ett litet avstånd. Välj hög tryckkvalitet för att trycka fotografier, bilder med många små detaljer eller typsnitt i små storlekar.

 

BanderollGiganten.se tillverkar alla typer av reklambanderoller. Vi arbetar efter senaste teknologier och använder de mest moderna materialen: polyester, banderollväv och nätbanderoll, självhäftande folie (också genomskinlig folie). UV-beständiga färger garanterar ett fräscht utseende på dina banderoller under många månader.