Flagg och och tygvepor

Flagg och och tygvepor
cm
cm

Flagg och och tygvepor

Flagg och och tygvepor

Flaggor och tygvepor är benämning på tryckt material som är tunt och uppbyggt av tunna trådar och som är lätt och följsamt. Vi trycker på olika material där själva tyget är uppbyggt på olika sätt.

Vårt billigaste och enklaste material är Polyester 115 gram och 210 gram som är ett rent polyestertyg och som används både utomhus och inomhus. 115 gram används mest som flaggor då det är lätt och följer vinden smidigt. 210 gram är tjockare och rekommenderas inomhus exempelvis till tygvepor.

Storleken på flaggor som hänger utomhus i flaggstänger kan vara vilken som helst. Den vanligaste storleken för flaggor är följande:

135 x 90 cm 210 x 140 cm

Vi trycker tygerna Gabardin, Silke samt Atlas upp till 1.4 meter i bredd. Är den bredare än så syr vi ihop den. Sömmen syns inte på håll men däremot om man kommer nära. Väljer du Exita kan vi trycka den i upp till 1,9 meters bredd. Längden kan vara upp till cirka 10 meter.

När vi trycker på tyg och använder sublimering som tryckmetod så används enbart vita tyger som består minst av 70% polyester. Vi erbjuder tryck på följande material:
Material

 • Polyester 115 gr. Polyester 115 gram. Ett tunt tyg som används framför allt i flaggor som hängs på flaggstänger. Tyget är lätt och fladdrar snyggt. Det går inte att trycka på två sidor. Trycket syns på baksidan spegelvänt lite mattare än på framsidan. Vill du ha dubbelsidigt tryck får du beställa två flaggor och tala om att vi ska sy ihop dem. Då kommer flaggan inte att fladdra lika mycket.
 • Polyester 210 gr. Polyester 210 gram. Ett lite tjockare tyg som lämpar sig väl för att använda som tygvepa inomhus. Det har en fin struktur och bra tryck. Det går inte att trycka på baksidan av tyget, i så fall får du beställa två vepor separat som vi sedan syr ihop. Vill du att tyget ska stänga ut all ljus rekommenderar vi istället Blockouttyg.
 • Atlas. Syntetiskt eller naturligt – ett sidentyg med glansig framsida och matt baksida. Atlas brukar man använda när man tillverkar bordsflaggor, fanor, vimplar, halsdukar, slipsar, reklamkläder. Alla typer av material ser proffsiga och vackra ut.
 • Silkespolyester. Silkespolyester är ett nytt syntetiskt material som släpper igenom luft, är mjukt och lätt att sköta. Det tar inte upp nämnvärt med vatten och det torkar snabbt om det fuktas. Det är strykfritt och behandlat mot mal och är strykfritt. Det är starkt och spricker inte.
 • Gabardin. Gabardin är ett fintrådigt och tättvävt tyg med kuvertbindning. Detta ger ett utseende med tydliga, brant lutande diagonalränder. Eftersom tyget inte är glansigt så blir färgerna mer tydliga, djupa och mättade. Av Gabardin gör man banderoller, dekorationer o s v.
 • Exita. Detta tyg släpper igenom vind bra vilket gör att det håller länge. Materialet passar bäst till flaggor eller annan utomhusreklam. Det står emot vind och blåst eftersom vinden bromsas av de små hålen.
 • Sammet (velour). Sammet är ett tyg med mjuk fluffig framsida som har ett lyxigare utseende. Det används till olika typer av dekorationer.
 • Chiffong. Chiffong är ett tunt, transparent och lätt tyg. Det används huvudsakligen i olika typer av lätta klädesplagg som till exempel klänningar, blusar, scarfar och andra dekortyger.

Trycktyp

 • Enkelsidigt tryck. Enkelsidig flagga – ett tyg med en bild på en sida, medan man på den andra sidan ser en svag spegelbild av figuren, beroende på vilken typ av tyg man beställer
 • Dubbelsidigt tryck. Dubbelsidig flagga - en duk med ett tyg, som tryckts på båda sidor. På baksidan trycks en spegelbild av framsidan, vilket gör att den blir exakt likadan som på framsidan. Bilden blir tydligt synlig på båda sidor. Idealisk för grafik utan text. Dessa flaggor utgör majoriteten av våra beställningar.
 • Dubbelsidigt tryck med två tyger. Dubbelsidig flagga ihopsydda av två tygdukar - två tyger sys ihop med rätt bild av mönstret på varje sida. Denna flagga är tyngre i vikt och dyrare att tillverka. Dubbelsidig flagga är för bilder som innehåller text och som innehåller text och där varje sida skiljer sig från varandra.

Öljetter

Optimalt avstånd mellan öljetter är 30 cm, så ändra inte på detta värde om du inte är säker. Om du väljer längre värde mellan öljetterna kan detta påverka hållfastheten vad gäller t ex vind. Om du väljer Andra, skriv i kommentarsfältet vad du menar.På banderollgiganten.se kan du köpa flaggor och flaggtyg. Vi erbjuder ett komplett utbud av tjänster för formgivning och produktion av reklamflaggor med tryck.

Flaggor används också som nationella flaggor, företagsflaggor, reklamflaggor, fl. i dekorativt syfte, utan något egentligt syfte och som endast har som syfte att dekorera gator eller lokaler. Om du vill ha originell och minnesvärd reklam - beställ flaggor hos BanderollGiganten.se

Reklamflaggor bidrar till att öka medvetenheten om produkten eller tjänsten. På en oväntad plats (till exempel en motorväg eller gågata), väcker de automatiskt uppmärksamhet och passerande människor eller bilar minns därför lätt det annonserade varumärket. Kort sagt, tillverkningen tryckta flaggor är den bästa lösningen för att förbättra ditt företags markadsföring.

Företagsflaggor hjälper till att identifiera företaget, är prestigefyllt och ökar lagandan hos de anställda. Det huvudsakliga syftet med företagsflaggan är att dra uppmärksamhet till sig. Detta uppnås genom att använda sina livfulla färger, i ögonfallande former och storlekar, reklambudskap eller en logo på tyget. Dekorativa flaggor är tilltalande för ögat och förbättrar humöret, eftersom människor gärna tittar lång tid på den vackra företagsflaggan, som vajar i bakgrunden av en ljus eller mörk himmel.

Beställ fanor med egen bild här - vi kommer att råda dig det bästa alternativet som bäst motsvarar din planerade marknadsföring.

För vi ska kunna ge rätt råd inför formgivning och layout, vill vi att du anger ändamålet med bild, dess önskade storlek, ska utskriften av flaggan vara enkelsidig eller dubbelsidig, och hur den ska se ut. För att göra det lättare att att ge oss instruktioner, berättar vi nedan om några saker som är viktiga att veta:

Utskrift av bilden utförs genom sublimering. Det innebär att man värmer dess fibrer för att färgen tränger igenom tygstycket helt och fullt. Denna teknik möjliggör utskrift av flaggor för att få mycket mättade färger, som är resistenta mot aggressiva miljöer.

Flaggan kan vara enkelsidig, dubbelsidig och dubbelsidigt sydd.

Enkelsidig - en duk tyg med en bild på en sida, medan man på den andra sidan ser en svag spegelbild av figuren, beroende på vilken typ av tyg man beställer.

Dubbelsidig - en duk med ett tyg, som tryckts på båda sidor. På baksidan trycks en spegelbild av framsidan, vilket gör att den blir exakt likadan som på framsidan. Bilden blir tydligt synlig på båda sidor. Idealisk för grafik utan text. Dessa flaggor utgör majoriteten av våra beställningar.

Dubbelsidig ihopsydda av två tygdukar - två tyg sys ihop med rätt bild av mönstret på varje sida. Denna är tyngre i vikt och dyrare att tillverka. Dubbelsidig flagga är för bilder som innehåller text och där varje sida skiljer sig från varandra.

Beställ tryck på flaggor hos oss!5
2 recensioner