Visitkort<br>Från 270kr - 100st, 310kr - 1000st, 512kr - 5000st, inkl. frakt

Visitkort
Från 270kr - 100st, 310kr - 1000st, 512kr - 5000st, inkl. fraktVisitkort<br>Från 270kr - 100st, 310kr - 1000st, 512kr - 5000st, inkl. frakt

Visitkort
Från 270kr - 100st, 310kr - 1000st, 512kr - 5000st, inkl. frakt

VCard (visitkort) - Ett traditionellt sätt att visa vem man är. Visitkortet tillverkas av papper, kartong eller plast, och har ett format som gör att den passar i plånboken. Visitkortet innehåller ett namn på person, ett företag (vanligtvis med en logotyp) och kontaktuppgifter (adress, telefonnummer och / eller e-postadress).

Den mest populära storleken på ett visitkort är:
90x50mm
85x55mm
Visitkort kan delas in i olika typer: personliga visitkort visitkort för företag.

Visitkort för privatpersoner används mest för att ge information om vem man är när man träffar nya bekanta. De är också populära bland frilansare. På ett sådant visitkort, som regel, anges namn och telefonnummer. Titel och adress behöver inte finnas med. Du avgör själv hur ditt visitkort ska utformas vad gäller layout.

Visitkort för företag behöver inte innehålla namn utan kan innehålla information om företaget, verksamhetsområde, lista över tjänster, telefonnummer, karta och webbadress. Ofta speglar detta visitkort företagets identitet. Det fungerar samtidigt som en reklamkanal och kan användas till exempel på utställningar, konferenser, kongresser.

Visitkort används också i affärslivet, i formella möten och förhandlingar och för att ge kontaktuppgifter till framtida kunder. På ett företags visitkort anges ofta namn, efternamn, befattning och namnet på företaget och vilken typ av verksamhet som bedrivs. Det brukar finnas en logotyp med på kortet och de har ofta en strikt design. Visitkort som görs till det offentliga innehåller ofta sköldar, flaggor eller vapen som är aktuell för staden eller länet. Visitkort bör innehålla läsbara teckensnitt. Vi rekommenderar ej användning av avancerade dekorativa typsnitt (om inte detta ingår i ditt företags profil). Vi rekommenderar heller inte kursiv och fet stil.

Ett bra designat visitkort är viktigt för dig. Sociala medier i all ära, men visitkort kan vara vad du behöver för att visa att du är en seriös kund, affärsutvecklare eller säljare. Storleken på ett visitkort, rekommenderar vi att du gör i standardformat - vilket är 90 × 85 × 50 mm eller 55 mm. Detta beror på det faktum att många människor använder visitkortshållare och en annan storlek kan göra det svårt att passa in. Dessutom syns inte baksidan av visitkortet så bra.

Visitkort delas oftast ut i början eller i slutet av ett möte. Det kan vara bra att dela ut det i början så att man kommer ihåg namnet och titeln på den man samtalar med. Ofta gör man anteckningar på baksidan av visitkortet, men då kan man ju inte göra tryck på två sidor.