Gratis leverans vid köp över 3000 kr

Välja rätt banderoll: En guide till olika typer av banderoller och deras tillämpningar

Banderoller är ett populärt marknadsföringsverktyg som används för att synliggöra företagslogotyper och budskap på offentliga platser. Men att välja rätt banderoll för ditt ändamål kan vara en utmaning eftersom det finns så många olika alternativ att välja mellan. I den här artikeln kommer vi att titta på de olika typerna av banderoller och deras användningsområden för att hjälpa dig att välja rätt alternativ.

Vad är en banderoll?

En banderoll är en slags marknadsföringstillbehör som används för att visa upp dina budskap och varumärke. Banderoller är ofta tillverkade av PVC-presenningar eller mesh-material och är vanligtvis utrustade med öljetter eller kanaler för att enkelt kunna fästas på en yta.

Banderoll Mesh

Banderoll Mesh är ett populärt val för utomhusmarknadsföring. Den har små hål över hela ytan och kallas också nätbanderoll. Banderollen väger 250 gram per kvadratmeter och de små hålen gör att den har flera fördelar. Den kan stå emot vind på ett bra sätt eftersom hålen gör att den släpper igenom vinden. Dess låga vikt gör att stark vind inte belastar öljetterna lika mycket som det skulle vara fallet vid vanliga vepor. Hålen gör också banderollen lättare att handskas med i stora storlekar. Det syns inte lika lätt veck och skrynklor när man tar ner den och förvarar den. Färgmättnaden blir dock lägre än på vanliga vepor på grund av de små hålen.

Banderoll 440gr

Banderoll 440gr är uppbyggd av vit armerad PVC-presenning och har fina färger. Det är ett bra val om man vill hänga ett budskap utomhus på staket, räcken eller liknande. Om man fäster den i alla öljetterna är den stark och håller länge. Den kan fås med öljetter (som ingår i priset) eller med sydda kanaler vilket innebär att du kan trä igenom ett rep eller en tross eller någon annan typ av list (aluminium, trä, metall) som ger stadga åt banderollen. Sydda kanaler kan du få på alla sidor.

Banderoll 510gr

Banderoll 510gr har en extra tät armering och blir därför mjuk och följsam. Den står emot blåst och vind bra och väger 510 gram per kvadratmeter.

Dubbelsidig banderoll 650gr

För tryck på två sidor av en banderoll använder vi ett speciellt material – 650 gram blackout. Det är ett material som inte släpper igenom något ljus, eftersom det har ett mittlager av PVC som är extra tjockt och som inte släpper igenom ljus. Detta lager gör det möjligt att trycka på dubbla sidor utan att det lyser igenom, oavsett vilken färg man använder.

Blockout banner

Blockout banner är en slags banderoll som är perfekt för speciella uppdrag. Den är vatten- och vindresistent och kan tryckas på en eller två sidor. Dess struktur med en extra lager är mycket mer hållbar jämfört med andra material i denna kategori. När man utför beställningar där det är nödvändigt att klippa ut mycket komplexa former behöver inte denna banner ha ytterligare svetsar runt för att placera monterings öglorna. Den trelagers strukturen är mycket mer tålig mot tårar jämfört med frontlit banner. Det bör dock komma ihåg att svetsen alltid ger en större tårstyrka till kanten vid användning.

Backlight banner

Backlight banner används i bakgrundsbelyst annonsering. Materialet är karakteriserat av god ljustransmission och trycket är väl synligt inte bara under dagen utan också under natten. Denna typ av banderoll är inte bara för utomhuspresentationer. Den passar utmärkt för att skapa en unik dekoreffekt i skönhetssalonger, restauranger, simbassänger eller butiker. När det är upplyst kan vald grafik ge interiören en unik atmosfär och locka mottagarens uppmärksamhet.

Backlight banner – en perfekt lösning för bakgrundsbelyst annonsering

Vi trycker på Backlight banner i UV-teknik. Denna typ av tryck är resistenta mot yttre väderförhållanden, så kvaliteten på banderollen och grafiken kommer att vara perfekt under lång tid. Materialets speciella struktur gör att motivet har mättade färger när det är upplyst, och reklamslogans och information som placeras på den är lättlästa.

Polyester 115 gr

Polyester 115 gram är ett tunt tyg som används främst i flaggor som hängs på flaggstänger. Tyget är lätt och fladdrar snyggt. Det går inte att trycka på två sidor. Trycket syns på baksidan spegelvänt lite mattare än på framsidan. Om du vill ha dubbelsidigt tryck måste du beställa två flaggor och be oss att sy ihop dem. Då kommer flaggan inte att fladdra lika mycket.

Polyester 210 gr

Polyester 210 gram är ett lite tjockare tyg som lämpar sig väl för att använda som tygvepa inomhus. Det har en fin struktur och bra tryck. Det går inte att trycka på baksidan av tyget, i så fall måste du beställa två vepor separat som vi sedan syr ihop. Om du vill att tyget ska stänga ute allt ljus rekommenderar vi istället Blockout-tyg.

Så vad ska du välja?

Som du kan se finns det många olika alternativ att välja mellan när det gäller banderoller. Det är viktigt att välja rätt typ av banderoll för ditt specifika ändamål för att få det bästa resultatet. Här är några tips för att hjälpa dig välja rätt banderoll för ditt ändamål:

  1. Fundera över var du ska använda banderollen och vilka krav som finns på materialet. Ska den användas utomhus eller inomhus? Behöver den stå emot vind och väder? Ska den hängas på en flaggstång eller monteras på en vägg?
  2. Tänk på vilket budskap som ska tryckas på banderollen och vilken effekt du vill uppnå. Ska den användas för att marknadsföra en produkt eller ett evenemang? Ska den vara informativ eller locka till handling?
  3. Ta hänsyn till den budget du har tillgänglig för att köpa banderollen. Vissa material och trycktekniker kan vara dyrare än andra.
  4. Fundera över vilken typ av banderoll som passar bäst för din design. Ska det vara en vanlig frontlit banner eller en mer avancerad blockout banner? Vilken grammage på materialet passar bäst för ditt ändamål?

Med dessa tips i åtanke är det lättare att välja rätt banderoll för ditt specifika ändamål och få det bästa resultatet. Tänk på att det är viktigt att investera i en högkvalitativ banderoll för att uppnå bästa möjliga resultat och att det kan vara en lönsam investering på lång sikt.

Vilken typ av banderoll är bäst för utomhusbruk?

Alla banderoller går bra att ha utomhus. Men Banderoll Mesh är en utmärkt val för utomhusbruk eftersom den är vindresistent och har små hål över hela ytan som släpper igenom vind.

Kan jag trycka på baksidan av Polyester 115 gram?

Nej, det går inte att trycka på baksidan av Polyester 115 gram. Om du vill ha dubbelsidigt tryck måste du beställa två flaggor och be oss att sy ihop dem.

Hur mycket kostar en banderoll?

Priset på en banderoll varierar beroende på typ av material, storlek och tryckteknik. Kontakta oss för en prisuppgift på din specifika banderoll.

Kan ni hjälpa mig med design och tryckning av min banderoll?

Ja, vi kan hjälpa dig med både design och tryckning av din banderoll. Kontakta oss för mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gratis leverans

Gäller på alla köp över 3000kr

Personlig service

Vi erbjuder personlig kontakt med en av våra medarbetare

Hög kvalite

Vi strävar efter att erbjuda högsta kvalite till lägsta priset

Enkel och säker betalning

E-faktura / MasterCard / Visa