Banderoller

Banderoller
cm
cm
Banderoller

Banderoller

Här beställer du banderoller direkt på vår hemsida. Vi erbjuder tryck på olika material och med olika upplösningar. Välj något av nedanstående material för att läsa mer om vilken typ som passar dig. En tumregel är att ju mindre banderollen är desto viktigare blir upplösningen. För en Roll-Up som man står och tittar på nära rekommenderar vi hög kvalitet. För banderoller som ska hänga utomhus och som är minst några kvadratmeter stor räcker standardkvalitet. Jämför med om du tittar på en storbildsteve - ju större TV desto längre bort sitter du och desto mindre upplösning behövs.

Material

 • Banderoll Mesh har små hål över hela ytan. Den kallas även nätbanderoll. Den väger 250 gram per kvadratmeter. De små hålen gör att den har flera fördelar: Den klarar av att stå emot vind på bra sätt eftersom hålen gör att den släpper igenom vind. Den låga vikten gör också att stark vind inte belastar öljetterna lika mycket som är fallet vid vanliga vepor. Den låga vikten och hålen gör den också lättare att handskas med i stora storlekar. Det syns inte heller lika lätt veck och skrynklor när man tar ner den och förvarar den. Färgmättnaden blir dock lägre än på vanliga vepor på grund av de små hålen.
 • Banderoll 440gr är uppbyggd av vit armerad PVC-presenning. Denna vepa har fina färger och är ett bra val om man vill hänga ett budskap utomhus på staket, räcken eller liknande. Fäster man den i alla öljetter är den stark och håller länge. Den kan fås både med öljetter (ingår i priset) eller med sydda kanaler vilket innebär att du kan trä igenom ett rep eller en tross eller någon annan typ av list (aluminium, trä, metall) som ger stadga åt banderollen. Sydda kanaler kan du få på alla sidor.
 • Banderoll 510gr har en extra tät armering och blir därför mjuk och följsam. Den står emot blåst och vind bra och väger 510 gram per kvadratmeter.
 • Dubbelsidig banderoll 650gr För tryck på två sidor av en banderoll använder vi ett speciellt material – 650 gram blackout. Det är ett material som inte släpper igenom något ljus, eftersom det har ett mittlager av PVC som är extra tjockt och som inte släpper igenom ljus. Detta lager gör det möjligt att trycka på dubbla sidor utan att det lyser igenom, oavsett vilken färg man använder.

Tryckkvalitet

 • Standard tryckkvalitet. Materialet trycks med ecosolventfärg i standardupplösning, vilken gör att den håller mycket länge även i starkt solljus. Den är inte helt vattenbaserad, vilket gör att den kan lukta något i början. Därför passar den bäst utomhus eller i större ventilerade utrymmen. Lukten försvinner efter ett tag. Detta material trycker vi i upp till 5x25 meter
 • Hög tryckkvalitet. Materialet trycks med ecosolventfärg i standardupplösning, vilken gör att den håller mycket länge även i starkt solljus. Den är inte helt vattenbaserad, vilket gör att den kan lukta något i början. Därför passar den bäst utomhus eller i större ventilerade utrymmen. Lukten försvinner efter ett tag. Detta material trycker vi i upp till 5x25 meter

Öljetter

Optimalt avstånd mellan öljetter är 30 cm, så ändra inte på detta värde om du inte är säker. Om du väljer längre värde mellan öljetterna kan detta påverka hållfastheten vad gäller t ex vind. Om du väljer Andra, skriv i kommentarsfältet vad du menar.

Många undrar vilken banderoll man ska välja. En tumregel är att ju mindre vepan är desto viktigare blir upplösningen. För en Roll-Up som man står och tittar på nära rekommenderar vi 720 dpi. För dem som ska hänga utomhus och som är minst några kvadratmeter stor räcker 360 dpi som upplösning. Jämför med om du tittar på en storbilds-tv - ju större TV ju närmare måste du stå för att kunna uppfatta upplösningen. Våra banderoller med 360 dpi är främst avsedda för utomhusbruk då färgen är solventbaserad och luktar lite den första tiden. Vepor med 720 dpi och 1440 dpi kan användas både inom- och utomhus.

Banderoller – ett billigt sätt att synas

Vi är ett företag som säljer billiga vepor i fyrfärg som är helt digitalt framställda. Vi hjälper dig att framställa ett original som vi sedan trycker i vilken storlek du vill. Vi trycker banderollerna billigt, billigare än traditionella tryckerier. Du kan ladda upp färdiga original eller skicka in din text, så gör vi originalet åt dig. Vi accepterar de flesta grafiska filer. Våra vepor är starka och hållbara och håller år ut och år in. Veporna trycks med färg som håller mycket länge. Räkna ut hur mycket den kommer att kosta genom att klicka på ”beställ”. Du beställer själv din storlek och betalar bara för den kvadratmeteryta som vi trycker på.

Du bestämmer hur vepan ska se ut

Du kan kombinera bilder, text, logotyper m.m. Våra experter ger dig förslag på hur din vepa kan se ut. Du godkänner den sedan, och vi trycker den följande dag. Vi klarar även större beställningar, eftersom vi har ett nätverk av tryckerier som vi kan använda.

Billiga banderoller

Vi trycker veporna billigt och vi har kunniga medarbetare som hanterar de flesta bildbehandlingsprogrammen på marknaden. Vi är ett litet företag med personlig service. Vi tummar inte på kvaliteten, vi använder samma material som de stora tryckerierna.

Varför välja BanderollGiganten?

BanderollGiganten har arbetat med grafisk design och tryck sedan 2002. Vi har tryckt åt företag, organisationer och privatpersoner.

 • Vi hjälper dig att designa din vepa och ger oss inte förrän du är nöjd
 • Vi kan leverera efter 2-4 arbetsdagar om du väljer expressfrakt eller 7-10 arbetsdagar om du väljer standardfrakt.
 • Personlig service i kontakterna med oss
 • Hög kvalitet. Vi trycker med 720 och 1440 dpi i fyrfärg
 • Låga priser. Från 99:- per kvadratmeter för 440 grams banderoll.
 • Flera betalningsmöjligheter – faktura, internetbank, kortbetalning

Design för veporna

Om du inte har möjlighet till att skapa din egen tryckfärdiga fil kan vi designa din banderoll. För endast 300:- SEK gör vi design och vi trycker först när du är nöjd.

Vepor med hög kvalitet

Alla våra PVC banderoller levereras komplett med öljetter. Vi trycker på 440 grams duk, på 510 grams duk och på nät med 250 grams vikt. Vi producerar dem utomlands och köper in stora mångder, därför håller vi låga priser. Du kan trycka fotografier med mycket hög kvalitet.

Vi trycker banderoller upp till 5 meters bredd och upp till 30 meter långa. Genom att svetsa dem kan vi göra ännu större vepor – nästan hur stora som helst. Priserna förändras inte för detta – vi försöker ändå ha Sveriges billigaste banderoller. Priser på vepor hittar du under Priser
Vi levererar över hela landet

Vi levererar din Banderoll eller Vepa, Banderollväv, Roll-ups, Självhäftande vinyl, Polyester direkt till din dörr eller till ditt postombud beroende på vilket fraktsätt du valt. Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Helsingborg, Växjö, Umeå, Luleå, Kalmar, Uppsala, Örebro, Jönköping, Karlstad, Kiruna, Ystad, Östersund, Borås, Eskilstuna, eller Gävle så kan du utnyttja våra tjänster. Numera är det enklare att beställa via internet och få varan hem till sig än att leta upp en affär. Sverige är ju ett stort land och många har långt till närmaste ställe där man kan få hjälp med att trycka affischer, självhäftande vinyl och roll-ups.

Personlig service

Samtidigt är det viktigt att få personlig service - vilket du får hos oss. Stora multinationella företag glömmer lätt bort den lilla kunden och är oflexibla för hur du vill ha din beställning. Vi försöker lösa alla dina önskemål - och klarar vi inte av det själva tar vi hjälp i vårt nätverk. Vill du till exempel bara trycka en enda affisch går det bra. Det svåraste när man vill beställa en vepa är att få rätt hjälp med design. Vi gör layouten på din vepa eller rollup för en mycket låg kostnad. Vill du ha hjälp med svårare och mer tidskrävande design kan vi också erbjuda mycket svårslagna priser. Vi har i vårt nätverk layoutare som är specialiserade på olika områden och som kan erbjuda en bra service.

Jul, påsk och midsommar

Vi svenskar har ju speciella högtider som ibland skiljer sig från de som finns i andra länder. Många restauranger vill göra reklam för sitt julbord eller för sin lunchbuffé. Kring jul finns det många julmarknader som säljer presenter och varor. Då vill man visa vad man har i sortimentet och vad passar inte bättre då än att tillverka en roll-up och ställa utomhus eller inomhus. Numera kostade nästan en förmögenhet att trycka upp en banderoll eller en affisch. Numera är det mycket billigare eftersom teknikkostnaden har sjunkit betydligt. Det finns många olika tillfällen när det passar bra att beställa en vepa. Här ger vi några exempel på tillfällen. Varför inte trycka en vepa till bröllopet med brudparet eller någon annan bild som man kan sätta upp på lämpligt ställe. En banderoll är lätt att montera med hjälp av de öljetter som ingår. Antingen sätter du upp den på ett staket eller liknande, eller gör du en egen fästanordning med hjälp av ett rep som du fäster på höger och vänster sida. Du kan trycka vad som helst, fotografier, text eller bilder. Andra tillfällen att använda dem är födelsedagar, student, examen, marknader, informationstavla, vid sportevenemang, hästkapplöpningar eller vad du vill.

Reklam är viktigt

Den som inte finns syns inte, heter det. Under de senaste åren har den ekonomiska krisen slagit till med full kraft mot Sverige men också mot Norge, Danmark, Finland och övriga Europa och världen. Produktionen halverades snabbt och BNP sjönk för första gången i många länder. Detta fick till följd att efterfrågan på reklam och information minskade drastiskt. Normalt är reklam det områden som företag snabbast drar ner på i en lågkonjunktur. Man satsar i första hand på att behålla sin personal och överleva de svåra ekonomiska tiderna. I Sverige drabbades många dagstidningar av ett stort annonstapp på grund av lågkonjunkturen. Men det är viktigt att satsa på reklam även i svåra tider. För det första är priserna lägre och exponeringen högre, och den dag marknaden vänder har företagen lyckats profilera sig och göra sina varumärken kända. För det andra anses företag som satsar på reklam även i svåra tider solida och stabila.4.7
23 Recensioner
JOHAN
Snabb leverans och bra pris, men tyvärr skador på trycket, ser ut som den har hanterats och vikts innan färgen torkat.
Kimmo Rokkonen
Snabb leverans, bra service och bra rejäl kvalit på banderollen.
Ruben
Vill jobba mera med ER tid och leverans det är 2 viktiga förutsättningar för att jobba ihop. Vill komma igen.
Ruben
Det är bra pris samt ett snabb leverans
Karl-Olov Köhlström
Bra kvalitet på tryck och färger. Vädertåligt och starkt material. Med öljetter är den lättmonterad med farmarskruv.
Karlo
Kvalitet och utförande mycket bra till ett överkomligt pris. Jag fick backa tillbaka några gånger för att justera färgrymd, upplösning och komprimering. När alla delar godkändes gick det mycket lätt.
Ingmar Andersson
mycket bra
Ingmar Andersson
kanon
Ingmar Andersson
denna skulle man kunna trycka på baksidan av samma banderoll så det inte blev dubbla. nu samlas det skräp emellan
Hans Karlsson
Snabbt och bra!
Almby IK Örebro
Återigen en bra leverans från BanderollGiganten med bra kvalitt inom utlovad tid.
Peter
Använder dessa banderoller för utbytbar skyltning utomhus vid stor väg. Fungerar mycket bra, har aldrig blåst sönder trots stort vindfång. Några är fortfarande i drift efter 4år.
Johan
Bra kvalit och levererad i tid!
Gunilla Larsholt
Väldigt bra service, men tyvärr kom inte leveransen när den skulle. Två dagar försenad blev banderollen.
avatar
BanderollGiganten
Tack för kommentaren! Ett logistiskt fel ledde till en försening. Vi beklagar detta och vi har ändrat våra rutiner så att detta inte ska hända igen. Du inte behöva betala för en snabbare frakt, därför kommer vi att kompensera dig med en rabattkupong motsvarande mellanskillnaden som du kan använda nästa gång du beställer.
Göran Rosengren
Mycket nöjd med kvalitn på den banderoll jag beställde. Däremot hade jag önskat att man inte rullade upp den dubbelvikt då det veck som därmed uppstår inte tycks vilja försvinna.
avatar
BanderollGiganten
Tack för din kommentar. Vi måste vika banderoller som på den minsta sidan är mer än 1,2 meter vid leverans till Servicepoint. Vi är inte tillräckligt tydliga med detta på hemsidan vilket vi ändrar på. Vill man ha långa rullar går det att skicka som styckegods men då endast till företag där det finns en mottagare på plats. Du kan prova att ta ett strykjärn på låg temperatur och stryka banderollen försiktigt med ett tyg/filt emellan så kan vecket försvinna.
Willy Björkbacka
Med den kundsupport jag fått hittills från ert företag, och med de produkter som kommit, så kommer jag att rekommendera er till andra samt beställa fler trycksaker! Har haft med andra att göra och det har inte varit lika roligt vill jag lova! Jag tackar för er hjälp och för att det trycksaker jag fått var väldigt bra!
Ystävällisesti, Heli-Maija Vehkalahti
Kiitos tilaus tuli perille ja hyvinkin ennen aikojaan! Täytyy kyllä antaa teille kehuja! Parempaa palvelua ja nopeampaa toimitusta saa etsiä. Tulemme varmasti teitä käyttämään jatkossakin ja sanaa on laitettu eteenpäin tuttaville, että mistä kannattaa banderolleja tilailla jatkossa. Kiitos kaunis ja seuraavaan kertaan!
Christopher Linnell
Blidö banderoller kom igår och var super fina. Kul.
Victor Chamorro Karlsson
Jag är fantastiskt nöjd med det ni levererat. Otroligt bra service och bra kvalité som uppfyllt mina förväntningar!
Eira Alsö
Tack för fin banderoll och affischer! Vi återkommer gärna till er när det gäller storformat.

Läs mer